Am făcut sex neprotejat/ metoda contraceptivă folosită a eșuat

Contracepţia de urgenţă este o măsură de protecţie eficientă în cazul în care alt mijloc anticoncepțional a dat greş. Fie că situaţia a scăpat de sub control, fie că a avut loc un contact sexual fără contracepţie, atunci Escapelle te ajută să eviţi o sarcină nedorită în primele 72 de ore de la contact.

În ziua de azi, cuplurile pot alege dintre diferite metode de contracepţie atunci când doresc să evite o sarcină. Fără îndoială, cea mai mare temere a femeilor este legată de avort deoarece acesta reprezintă o traumă fizică şi un şoc emoţional pentru orice femeie.

I se poate întâmpla oricui, chiar dacă folosește cea mai eficientă metodă.

Pilula contraceptivă şi clasicul dispozitiv intrauterin/ steriletul sunt considerate a fi cele mai sigure dintre contraceptivele disponibile. În afară de acestea, prezervativele folosite corespunzător şi diafragmele utilizate în combinaţie cu spermicide reprezintă alte metode de protecţie relativ eficiente. Cele mai nesigure metode de protecție sunt retragerea şi metoda calendarului, în urma cărora una din patru femei rămâne însărcinată în fiecare an. Este important de spus că toate mijloacele de contracepţie au avantaje şi dezavantaje.
Alegerea celei mai potrivite metode anticoncepţionale trebuie să se facă în funcție de starea fizică şi emoţională a femeii, contextul particular şi relaţia de cuplu în fiecare situaţie. Din păcate, în timpul utilizării metodelor de protecţie individuale pot interveni erori sau “accidente” nedorite. În aceste cazuri, trebuie ţinut cont de faptul că în primele două zile de la un astfel de ”accident” o sarcină nedorită încă mai poate fi împiedicată cu ajutorul pastilei de a doua zi şi că teama unui avort poate fi, aşadar, înlăturată.

Am nevoie acum de Escapelle, pastila de a doua zi!

X