Cum funcționează Escapelle?

Escapelle împiedică apariția unei sarcini, în principal prin prevenirea sau întârzierea eliberarării unui ovul din ovar (prin prevenirea ovulației), cu ajutorul unui hormon numit levonorgestrel, același hormon prezent în multe contraceptive cu administrare regulată. Escapelle nu funcționează dacă ești deja gravidă și nu va afecta o sarcina deja existentă. Cu cât este luată mai repede pilula după contactul sexual cu atât Escapelle este mai eficient în prevenirea unei sarcini nedorite.

Este Escapelle o “pilula abortivă”?

Nu, cu siguranță nu.
Escapelle este o “pilulă contraceptivă de urgență ” sau ” pilula de a doua zi”, care conține un hormon feminin cunoscut, numit levonorgestrel. Acest hormon previne sarcina în principal prin întârzierea sau blocarea ovulației (eliberarea unui ovul din ovar), împiedicânde astfel fecundarea. Levonorgestrelul nu inhibă implantarea ovulului fecundat și nu întrerupe o sarcină, ceea ce înseamnă că nu are niciun efect abortiv și nu va afecta o sarcină deja instalată sau fătul.

“Pilula abortivă”, ( numită “avort medicamentos”), este o pilulă complet diferită. Pastilele abortive sunt administrate ulterior apariției sarcinii și acționează într-un mod diferit: opresc dezvoltarea unei sarcini după ce aceasta a fost stabilită. Pilula abortivă forțează uterul să elimine produsul concepției. Aceste medicamente sunt aprobate pentru a fi utilizate la avorturi timpurii, dar nu în toate țările. Utilizarea pastilelor abortive este mult mai strict reglementată decât cea a pilulele contraceptive de urgență. Spre deosebire de pilule contraceptive de urgență, pastilele abortive nu pot fi cumpărate din farmacii fără prescripție medicală.

Conținut similar

Întrebări frecvente

X