FAQ

Trebuie să aștept 72 de ore pentru a lua pilula?

Categoric nu! Cu cât mai repede cu atât mai bine: cu cât mai devreme iei pilula, cu atât mai mare este șansa de a preveni sarcina. Unii numesc pastile contraceptive de urgență “pilula de a doua zi”. Ei bine, nu trebuie să aștepți până a doua zi. Poți lua pastila Escapelle imediat sau până la trei zile după contactul sexual neprotejat sau dacă apreciezi că metoda de contracepție folosită a eșuat.

Cât de eficient este Escapelle?

99% siguranţă de a preveni o sarcină nedorită cu ESCAPELLE. Cu cît o faceți mai repede, cu atît mai bine.

Cum iau Escapelle?

Escapelle este soluția problemei, o singură administrare: doar cu 1 pilulă poți evita cu ușurință avortul. Există 1 pastilă în ambalaj. Trebuie luată pilula Escapelle în termen de cel mult 72 de ore de la actul sexual neprotejat.

Cât de des se poate lua Escapelle?

În general vorbind, nu ar trebui să se ia mai mult de o dată în timpul unui ciclu menstrual.
Dacă Escapelle este utilizat de mai multe ori într-un ciclu menstrual, este mai probabil să deregleze ciclului menstrual.

Escapelle nu funcționează la fel de bine ca metodele obișnuite de contracepție. Medicul tău, asistenta medicală sau clinica de planificare familială pot să te informeze despre metodele contraceptive pe termen lung, care sunt mai eficiente în prevenirea sarcinii.

De ce să iau Escapelle în situație de urgență?

Nu este o metodă regulată de contracepție. Încearcă să o folosești rar, numai în situații de urgență. Dar nu uita: are mult mai puține efecte secundare si riscuri pentru sănătate decât pastilele abortive sau avortul la cerere.

În al doilea rând: Escapelle poate perturba regularitatea ciclului menstrual în acea lună. Menstruația poate veni mai devreme decât de obicei sau mai târziu. Utilizarea repetată ar duce probabil la perturbarea regularității ciclului menstrual. Întrucât menstruația este modul principal de a ști dacă ești gravidă sau nu, nivelul de incertitudine va crește dacă utilizezi regulat Escapelle.

Pilulele contraceptive de urgență nu sunt destinate pentru a fi utilizate ca și metodă regulată de contracepție. Dacă ai o viață sexuala activă, fie că ai contact sexual ocazional sau frecvent, ai nevoie de o metodă de contraceptie regulată pe termen lung, care să ți se potrivească.

Dacă ești gravidă

Pastile contraceptive de urgență nu funcționează dacă ești deja gravidă și nu vor afecta o sarcină deja existentă și nici copilul.
Dacă simți că ești gravidă, consultă medicul sau clinica de planificare familiala cât mai curând posibil.

Dacă ai luat deja Escapelle o dată de la ultima menstruație și ai aflat acum că ești gravidă, nu lua din nou Escapelle.

Ce să faci dacă ai vomat după ce ai luat pilula?

După administrarea pilulei contraceptive de urgență, unele femei, aproximativ 1 din 100, au vărsături.

Dacă vomiți în decurs de 3 ore de la administrarea Escapelle, trebuie să iei încă o pastilă Escapelle. Deci mergi înapoi la farmacie, la medic sau clinica de planificare familială pentru o altă cutie.

Dacă vomiți după mai mult timp de 3 ore după ce ai luat comprimatul, nu trebuie să iei din nou Escapelle.

Cum știu dacă a funcționat?

Vei ști că Escapelle a funcționat atunci când ai următoarea menstruație și va fi o menstruație normală.

Când trebuie să apelezi la medic?

  • În cazul în care menstruația întârzie mai mult de 5 zile sau este neobișnuit de severă sau de redusă.
  • Dacă ești în continuare îngrijorată că ai rămas însărcinată.
  • Dacă ai dureri bruște sau neobișnuite în partea inferioară a abdomenului și menstruația întârzâie.
  • Dacă ai orice probleme legate de sănătatea dumneavoastră sau întrebări referitoare la metodele de contracepție pentru a afla care ar fi cele mai potrivite pentru tine.

Voi experimenta efecte secundare?

Escapelle este sigur si eficient. Cele mai multe femei nu experimentează niciun efect secundar. Totuși, uneori pot apărea efecte secundare cum ar fi greața, durerile de cap, sensibilitate la nivelul sânilor, dureri de stomac, diaree, senzație de amețeală sau senzație de oboseală după administrarea pilulei contraceptive de urgență. Aceste simptome sunt de obicei ușoare și vor dispărea într-un timp scurt.

Unele femei pot avea modificări ale ciclului, următoarea sângerare fiind mai severă sau mai redusă sau poate să apară mai devreme sau mai târziu. În cazul în care menstruația întârzie mai mult de 5 zile, ați putea fi gravidă. Dacă aveți dureri abdominale severe, este posibil să aveți o sarcina ectopică și ar trebui să vă adresați imediat medicului.

Ce trebuie să faceți dacă aveți probleme după ce ați luat pilula?

Dacă aveți o durere de cap sau vă simțiți rău, acestea vor trece, de obicei, după o scurtă perioadă de timp. Deci, în primul rând, ar trebui să vă calmați și să vă relaxați. Poate fi util dacă vă luați ceva de mănâncare și o băutură să vă hidratați, atunci când luați tableta. Dacă simptomele persistă și vă îngrijorează, contactați medicul sau farmacistul care v-a oferit Escapelle.

Modifică pilula ciclul menstrual?

De obicei o pastila Escapelle nu vă afectează ciclul, iar acesta va veni ca de obicei, însă se poate întâmpla ca menstruația să apară mai devreme sau mai târziu decât în general. S-ar putea să aveți, de asemenea, unele sângerări neregulate sau spotting până la următoarea menstruație.

Este incomod pentru dumneavoastră, dar nu înseamnă că se întâmplă ceva rău. Aceste simptome sunt doar efectul hormonului din pastilă.

Dacă menstruația întârzie este mai mult de 5 zile

Foarte rar se întâmplă ca menstruația să întârzâie mai mut de 5 zile după ce ați luat pilula contraceptivă de urgență. Consultați medicul sau clinica pentru un test de sarcină, dacă treceți printr-o astfel de situație.

Cum aș putea cumpăra pilula de urgență CHIAR ACUM?

Poți cumpăra Escapelle/Postinor online și să-l ridici la farmacie.

Cum să fiu pregătită de un accident contraceptiv (ex. deteriorarea prezervativului) pentru a preveni o sarcină nedorită?

Nicio metodă de contracepție nu este pe deplin de încredere. Avînd Escapelle acasa, te poți simți mereu protejat și niciun accident nu te va lua prin surprindere.

Cum să iau POSTINOR ODT comprimatul de dizolvare orală?

Simplu o pui pe limbă, ea se dezintegrează rapid și curând vei înghiți toate ingridientele active eficiente.

X