Avort vs. contracepția de urgență

De ce este contracepția o opțiune mult mai bună decât avortul?

Avortul cauzat de apariția unei sarcini nedorite este, de obicei, o experiență dureroasă pentru fiecare femeie. Întreruperea medicală a sarcinii (avortul) este legalizată în unele țări și permisă doar din motive medicale în alte țări. Fără a intra în problemele morale ale avortului, cel puțin efectele secundare medicale și psihologice ale acestei operațiuni ar trebui să fie un motiv suficient pentru a o evita.
Avortul implică deschiderea și dilatarea colului uterin pentru a evacua uterul prin aspirare. Este important să realizați că veți trece printr-o operație, iar efectele și riscurile acesteia ar putea fi grave.
Această intervenție poate influența nefavorabil șansele de a rămâne însărcinată mai târziu, iar fertilitatea este, probabil, cel mai important aspect ce ne face să ne simțim femei cu adevărat.
Avortul realizat în condiții medicale necorespunzătoare poate duce la infecții, iar dacă a fost făcut în mod necorespunzător poate avea consecinte chiar mai grave.
Pentru această intervenție trebuie să vă întrerupeți activitatea de la locul de muncă, studiul sau rutina de zi cu zi, ceea ce, evident, înseamnă că oamenii din anturajul dumneavoastră ar putea afla despre avort.
Avortul nu este doar o simplă procedură medicală. Pentru multe femei, acest eveniment provoacă schimbări majore în viață, are consecințe fizice, emoționale și spirituale importante. Cele mai multe femei care au trecut printr-un asemenea moment și sunt încă afectate spun că doresc să fi cunoscut toate aspectele legate de avort înainte de a face unul.

Contracepția de urgență este o metodă discretă și sigură pentru a evita o sarcină nedorită. Poți evita experiențele neplăcute, riscurile și consecințele unui avort, cu ajutorul contracepției de urgență, a pilulei de a doua zi.

Abortion vs. emergency contraception

X