Despre noi

Despre Gedeon Richter Plc.

Gedeon Richter Plc. , cu sediul în Ungaria, este o companie farmaceutică pan-europeană, puternic orientată spre inovaţie, implicată în procesul de fabricație a produselor farmaceutice, în cercetare și dezvoltare, precum şi în vânzâri şi marketing.

Compania produce aproximativ două sute de produse, în mai mult de 400 forme farmaceutice. Portofoliul nostru acoperă aproape toate ariiile terapeutice importante, inclusiv cea ginecologică, cea cardiovasculară şi cea a sistemului nervos central. În plus, facilitățile biotehnologice ne vor ajuta să extindem portofoliul actual cu produse care aduc valoare adăugată pacienților.

Gedeon Richter are cea mai mare unitate de cercetare și dezvoltare din Europa Centrală și de Est. Cercetarea originală se concentrează pe aria tulburărilor sistemului nervos central, având ca principale obiective clinice schizofrenia, anxietatea, durerea cronică și depresia, precum și pe tratamentul afecțiunilor ginecologice benigne. Cu o expertiză recunoscută în chimia steroizilor și cu o gamă completă de produse destinate sănătăţii femeii, Richter este un jucător important în domeniul ginecologiei la nivel mondial.

Produsele ginecologice

Compania noastră fabrică produse destinate protecției sănătății reproductive a femeilor încă de la înființarea sa, în 1901. De-a lungul ultimelor decenii, gama noastră de produse ginecologice s-a extins considerabil, prin adăugarea de contraceptive moderne şi contraceptive de urgență, cu o varietate de produse terapeutice de substituţie hormonală , tratamente, inclusiv două tipuri de plasturi transdermici, precum și dezinfectante, produse pentru fibromul uterin, precum și alte preparate de uz ginecologic.

De la începutul anilor 1970, s-a studiat utilizarea levonorgestrelului, o substanţă activă utilizată până atunci în contraceptivele orale, recomandate numai în contracepţia de urgenţă. De atunci, printr-o serie de studii clinice realizate în Europa de Est, cu levonorgestrel fabricat de Gedeon Richter Plc., s-au demonstrat eficacitatea şi siguranţa levonogestrelui în contracepția postcoitală. Comprimatul de levonorgestrel de 0,75 mg a fost aprobat pentru prima dată în Ungaria, în 1979, sub denumirea comercială de Postinor. Produsul a fost comercializat, în mare parte, din Europa Centrală și de Est și în fosta Uniune Sovietică, iar mai târziu, pe la începutul anilor 1990, în Europa de Vest şi SUA .

Oferim o gamă largă de opțiuni contraceptive pentru a ajuta femeile să își modeleze viața în funcție de propriile dorințe. Când vine vorba de alegerea metodelor contraceptive, fiabilitatea, siguranţa, usurinţa în utilizare şi confortul joacă un rol important. Pas cu pas s-a construit un portofoliu de produse, care conține contraceptive orale de generaţia a doua, a treia și a patra, precum și contraceptive de urgență, oferind opţiuni variate femeilor în alegerea produselor care se potrivesc cel mai bine nevoilor personale. Gedeon Richter Plc. este lider în producerea contraceptivelor orale.
Contraceptivele orale au, de asemenea, o serie de proprietăți importante de prevenţie. De exemplu, contribuie la reglarea ciclului menstrual, la îmbunătățirea stării generale care însoțește etapele pre-menstruale pe termen mediu și oferă protecţie împotriva anemiei , a deficienţei de fier, a bolilor inflamatorii pelviene și împotriva cancerul ovarian, precum şi în tumori uterine benigne și tumori mamare. Firește, contracepţia hormonală, la fel ca în cazul utilizării oricărui alt medicament, nu este complet lipsită de riscuri. Cu toate acestea, beneficiul în protecția unei sarcini nedorite şi a complicaţiilor sale depășește cu mult un eventual risc al administrării contraceptivelor hormonale orale.

Portofoliul de produse al companiei este acum extins cu un produs eficient pentru tratamentul pre-operator al fibromului uterin, care duce la îmbunătățirea calității vieții femeilor care suferă de această boală.

Fibromul uterin afecteaza până la aproximativ 40% dintre femei. Tipul de fibrom uterin cel mai frecvent întâlnit este cel situat în peretele uterului. Fibromul poate crește în peretele uterului sau spre exterior, spre cavitatea abdominală. Fibromul se prezintă într-o mare varietate de dimensiuni, variind de la câțiva milimetri până la o dimensiune care poate umple cavitatea abdominala. Patogeneza acestora este încă neclară. Apariţia și severitatea fibromului sunt legate de locul unde apare și de dimensiunea acestuia.
Simptomele caracteristice fibromului includ cicluri menstruale anormale, sângerari uterine excesive, crampe, anemie, dureri abdominale, urinare frecventă sau incontinentă, infertilitate şi complicaţii ale sarcinii. În cazul fibroamelor asimptomatice, controlul ginecologic și ecografia efectuată la intervale regulateă pot fi suficiente, dar în anumite cazuri, este necesar tratamentul medical sau chirurgical.

Din 2012 există un tratament pre-operator disponibil.

Noul medicament oral inovator exercită un efect modulator asupra receptorilor unuia dintre hormonii sexuali din organism, progesteronul. Produsul oprește în mod eficient sângerarea, reduce anemia și scade dimensiunea fibromului, ceea ce contribuie semnificativ la îmbunătătirea calităţii vieţii pacientelor.
Cu acest nou tratament preoperator oral, pacienta mai poate câștiga timp, şi astfel ea poate fi informată mai bine de către medicul ginecolog asupra consecințelor și posibilităților de abordare a tratamentului fibromului.

Infecțiile micotice vaginale au început recent să atinga proporții endemice. Aproximativ 75% dintre femei vor fi infectate cel puțin o dată în viața lor, iar în 5% dintre cazuri infecţia va fi recurentă, cu alte cuvinte, va reveni de patru sau de mai multe ori pe an, afectând grav calitatea vieţii pacientei. Disponibile pe scară largă, produsele sistemice și antifungice pentru uz topic de actualitate oferă un tratament eficient pentru infecţii vaginale fungice acute și cronice recurente.

Datele demografice arată că în prezent speranța de viață este considerabil mai mare decât în trecut, și ca o consecință, mai multe femei trec prin ceea ce reprezintă “schimbarea vieții”, respectiv tranziţia către menopauza (simptome climaterice). Aceste schimbări nu reprezintă o boală, ci un proces fiziologic, un fapt de viață prin care trec toate femeile atunci când apar mai multe simptome cum ar fi bufeurile, stările de transpirație nocturnă, insomnia şi schimbările de stare, care pot interfera cu activitatea de zi cu zi. Terapia de substituţie hormonală are ca scop ameliorarea simptomelor vasomotorii, pentru a evita dereglarea ciclurilor menstruale, pentru a păstra densitatea osoasa si, prin urmare, de a îmbunătăți calitatea vieții.

Această pagină a fost pregătita pentru a furniza informații pacienților. Datele prezentate nu ar trebui să fie utilizate pentru a stabili un diagnostic. În cazul în care identificaţi simptomele de mai sus, consultați imediat medicul! Pentru a afla mai multe despre potențialele riscuri și efecte secundare ale produselor, vă rugăm să citiți prospectul și să cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului.

X