Vorbește cu partenerul sau partenera despre contracepție

Indiferent de vârsta ta, o discuție cu partenerul despre sex nu este întotdeauna ușor de purtat, însă, cel mai probabil, te vei simți mai bine după ce o vei face. Dacă este prima dată când sunteți împreună, este un mod bun pentru a împărtăși ce așteptări aveți unul de la celălalt, iar dacă ați mai avut relații sexuale înainte, puteți vorbi despre ceea ce vă place și despre cum puteți să vă îmbunătățiți viața sexuală.

Discuția despre contracepție pare să alunge cheful de sex, dar nimic nu va ruina plăcerea sexuală mai repede decât a petrece tot timpul îngrijorându-te că vei rămâne însărcinată sau că vei contacta anumite boli.
Și gândește-te … nu preferi mai degrabă o discuție despre folosirea prezervativelor decât “Hopa, sunt însărcinată”? Sau… “îmi pare rău, dar poate ți-am dat HIV”? Amintiți-vă, că siguranța și sănătatea sunt pe primul loc și faceți ce este necesar pentru a vă asigura că sunteți amândoi în siguranță.

Încercați să vorbiți despre acest lucru înainte de primul contact sexual – este o idee bună să te asiguri că partenerul este dispus să utilizeze o metodă de protecție înainte de a sări în pat. Dacă nu, ai putea rămâne însărcinată chiar după primul contact. Unele metode de contraceptie, cum ar fi pastile, au nevoie de timp pentru a acționa, astfel încât trebuie să decizi în prealabil dacă această metodă contraceptivă este potrivită pentru tine.

Din cauza riscurilor de a rămâne însărcinată sau de a contacta o boală, sexul este o mare responsabilitate.

Dacă simți că este prea inconfortabil să discuți despre aceste lucruri cu partenerul tău, ar putea fi un semn că nu ești pregătită încă să faci sex cu el.

Talk to your boyfriend or girlfriend about contraception

X